tours1
tours2
tours3
tours4
tours5

Туристическа фирма Илфи

Нашата мотивация е Вашата усмивка в края на всяка почивка


Валенсия-Малага-Гибралтар+Кадис-Севиля-Кордоба-Гранада-Валенсия

8 дни/7нощувки+7закуски+5вечери

Цена = 835 евро на турист.

*1 Дата:18.02-25.02.2019г.

*2 Дата:18.03-25.03.2019г

Андалусия е най-голямата автономна област по население и втора по територия след Кастилия и Леон.Областта е разположена в южна Испания.Регионът е с богата история и датираща от хилядолетия.Владяна от финикийци,римляни, вестготи,маври и испанци.Андалусия е културна съкровищница,съхранила безброй паметници от различни цивилизации.В градовете Кордоба,Севиля и Гранада могат да се видят едни от най-големите постижения на ислямската култура.Стотици замъци и крепости се извисяват над белите градове и плодородни равнини.Свидетели сме на вековна борба от испанци да от воюват земите си от ислямските нашественици. Днес,Андалусия е динамично развиващ се регион и световноизвестна туристическа дестинация                                                                                        

  За всички клиенти :Полет от София в 17:30ч с авиокомпания Ryanair за Валенсия. Кацане в Испания в 19:40ч.
1-ден.СОФИЯ-ВАЛЕНСИЯ/ трансфер от летище Кастеллон де ла Плана. Настаняване в х-л”Беникасим”4*или подобен.Вечеря и нощувка. 
 Древната порта на стария град Торес де Serranos ,е един впечатляващ символ на Валенсия.Тя напомня една епоха,когато градът е бил заобиколен от големи защитни стени построени през 14век.Кулите са били възстановени през 1930г. От тях посетителите могат да наблюдават прекрасен изглед към градския пейзаж.   
 2-ден.Закуска.Отпътуване  с автобус от Валенсия до Малага. /Настаняване в х-л”Fuengirola”4* или подобен.Вечеря и нощувка     
Малага се намира на брега на Средиземно море,част от Коста дел Сол, Климатът е мек и средната годишна температура е  19 °C. Малага е известна като родното място на художника Пабло Пикасо.Градът възниква през Х век пр.н.е., основан от финикийци под името Малака.Предполага се,че това име произлиза от финикийската дума за сол, тъй като около пристанището се осолявало риба.Седем века по-късно римляните завладяват града заедно с испанските  владения на Картаген.През VIII век, Испания е завладяна от маврите. Малага се превръща във важен търговски център.По това време градът е бил в границите на халифата на Кордоба.През 1487 г. градът е завзет от кастилските войски и с това се слага край на мюсюлманското присъствие.Градът през гражданската война/1936г/ е бомбардиран от италианските войски и привържениците на Франко.След 1960 г.Малага се превръща в голям туристически център.Крепостта „Алкасаба“е построена от маврите през 1057 г.Тук се намират руини от римски театър,мавърски дворец и бившият кралски дворец,където се помещава археологически музей. Катедралата „Манкита”е недовършена и строена върху основите на джамия в продължение на 200 години показвайки различни архитектурни стилове от XVI до XVIII век.В двореца„Буена Виста“от XVI век се намира музей на изящните изкуства.Тук е  къщата-музей на Пабло Пикасо и ботаническата градина „Пасео дел Парке“.Градският театър„Сервантес“ е сред най-известните в Испания.  
 3-ден.Закуска.Отпътуване  с автобус от Малага,Гибралтар до Кадис. /Настаняване  х-л”Puerto santa Maria”4*или подобен.Вечеря и нощувка.       
 Гибралтарската скала се намира в южната част на Пиренейския полуостров в пролива Гибралтар.Нейното местоположение и история са я превърнали в международен символ на сила и издръжливост.Тя е обект на различни апетити и обсади.Гибралтар е обявен за британска територия от 1704 г. с Утрехтския мирен договор. От 1973 г. е част от Европейския съюз като територия,принадлежаща  на Великобритания. Гледана от въздуха скалата  изглежда внушително.Смята се за една от колоните на Херкулес.
Кадис е град основан преди 3000 години от финикийците.Днес той е най-старият град в Западна Европа.Благодарение на своето географско положение той винаги е бил една от първите връзки на Испания с останалия свят.Самият Христофор Колумб е започвал пътуванията си до Америка от бреговете на Кадис.Смесица от многовековната история  на един съвременен европейски град  той се превръща  във едно вълнуващо място за туристите.
4-ден.Закуска.Отпътуване с автобус  от КАДИС до СЕВИЛЯ /Настаняване в х-л”Torre de la reina”3*или подобен.Вечеря и нощувка/
    Катедралата на Севиля или както е известна още Catedral de Santa María de la Sede.Построена е между 1402 и 1506 г. и е най-голямата готическа катедрала в света, макар, че италинаците и англичаните  оспорват това. Най-високата й част -Ла Гирлада е възвисяваща се в небето камбанария, запазила спомена за мавританското си минало. Някогашното минаре сега се радва на посетителите, изкачили се на височина от 114 метра, за да видят най-красивата панорама на андалуската столица Алказар.
 В миналото крал Педро-Жестокият избрал Севиля за своя резиденция и преустроил напълно построената през 10 век мавританска крепост, превръщайки я в просторен дворец,със сложни архитектурни форми и дизайн.Този оригинален образец на мавританската култура,не бива да бъде пропуснат.Керамични пана от мавърски azulejo,хладни мраморни подове,инкрустирани колони и проходи под сводове предлагат оазис от горещината и автомобилното движение на неговото централно разположение между Алказар и катедралата.Двете забележителности в града задължителни за разглеждане.
5-ден.Закуска.Отпътуване с автобус  от  СЕВИЛЯ  до  КОРДОБА. Настаняване в хл”La Carlota”3*или подобен..Вечеря и нощувка. 
КОРДОБА е град  разположен  в подножието на планината Сиера Морена на десния бряг на река Гуадалкивър. Той е важен туристически център, известен с архитектурата си от времето когато е била столица на Кордобския халифат,той заемал почти целия Иберийски полуостров.В града съжителствуват мюсюлманска,еврейска и християнска култури.Старата градска част е в списъка на Юнеско.Там се намира известната джамия Мескита, превърната в католическа катедрала, както и дворецът Алкасар с прекрасната си градина.„Мескита“ е изградена като джамия от поредица емири между VІІІ и Х в.,когато Кордоба е седалището на Западния халифат и е най-големият град   в Европа.По-късно тя е частично разрушена и през 1236 г.наново построена като катедрала. За своето време Мескита е върховното ислямско архитектурно постижение на Запад,на което може да съперничи само джамията в Мека.Катедралата,която е непохватно разположена в нейния център днес,бледнее в сравнение,с бароковите и махагонови църковни тронове от 18 в. Те са едни от най-пищните в Европа.Дори императорът на Свещената Римска империя Карл V съжалявал,че е разрушил нещо„уникално“.Мавританското минаре превърнато в църковен  шпил показва прекрастна гледка към старинните арабски и еврейски квартали.Много ароматно и освежаващо  действа посещаването на туристите в Двора на портокаловите дървета.
 6-ден.Закуска.Отпътуване с автобус от КОРДОБА  до  ГРАНАДА. Настаняване в Периферен  х-л 3* или подобен. Нощувка.                                                                                                                                        
Това е едно градче, разположено в сърцето на испанската провинция Андалусия.Гранада е един от онези много специални градове-плод на различни култури и това, което го прави особено очарователен е факта,че там са се сблъскали двете най-големи световни религии-исляма и християнството.Колкото арабска, толкова и европейска.Гранада остава най-дълго под властта на маврите-цели 8 века и се превръща в техен културен център през средновековието.На 2-ри януари1492 години католическите крале влизат и успяват да я превземат.Тогава последния емир на Гранада Мухамад ХII се предава на кастилците.След около 25 години обсада успяват да изгонят последните останали владетели от халифата.Въпреки това, днес този град все още носи духа на арабския свят.Хубавите широки улици в новата част на центъра,европейски стил на сградите, но погледнеш ли малко в страни,окото ти веднага е уловено от малки,тесни калдъръмени улички,ниски,бели къщи с множество ориенталски елементи по тях.По оградите на дворовете са типичните заоблени и орнаментирани арабски арки.За миг човек забравя,че е в Европа. Пред него се излива цяла приказка от хиляда и една нощ. На около се носят тежки  миризми на тютюн,канела,карамфил-аромати излизащи от чайните и малките туристически магазинчета.И над всичко това се извисява Алхамбра- един арабски палат,носещ до ден днешен спомена за величието на халифата.Тя е привилегия за всеки един имал възможността да я посети.
7-ден.Закуска.Отпътуване с автобус от ГРАНАДА до ВАЛЕНСИЯ. Настаняване в х-л 3*Нощувка.
Той е третият по големина град в Испания,след Мадрид и Барселона.Валенсия се определя като едно от скритите съкровища на страната.Той е град с много лица, в който силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура и сградите в  стария рибарски квартал Ел Кабанял.Римляните основали града през 138 г. пр. Хр.под името Валентиа Едетано. След разпадането на Римската империя градът е бил под различни форми на управление.Такъв отпечатък  са оставили управлението  на Маврите.През XI в.те направили Валенсия столица на независимо северно Ислямско кралство.Там където е днешната катедрала преди е имало ислямска джамия.В старата част на града все още има ислямска баня.“Златен период“ от историята на Валенсия е когато градът е един от основните икономически и културни центрове на Европа,който е повлиял на архитектурата й.В града  има готически сгради,сред които е и Копринената борса и екстравагантни барокови църкви.Голяма част от богатството на града идвало от търговия с фермерски продукти и коприна.Днешна Валенсия продължава да процъфтява, което е видно от впечатляващият комплекс  Градът на изкуствата и науките. Световноизвестните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела са създали футуристичен градски пейзаж с много музеи и атракции, който е наистина удивителен.Включва музей на науката и най-големия океанографски музей в Европа.Другата голяма забележителност  на Валенсия е Средиземно море, граничещо със стария рибарски квартал Ел Кабанял.На Площада се намира и Базиликата на Девата.Можете да се качите на покрива й, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към цяла Валенсия. На този площад се намира и фонтана Турия. На една пресечка встрани се намира Площад  де ла Рейна  с катедралата, портокаловите дървета и множество барове и ресторанти. Всяка година през март Валенсия става сцена на  весел празник по време на празника на св. Йосиф.Този религиозен празник е известен със своите инсталации наречените творчески неуспехи, големи плувки с участието на папие маше /фигури/.Тези творения са създадени  и шестват по улиците и след което се  изгарят в полунощ на последния ден на празника.Обичаят произхожда от Средновековието.
 8-ден.Закуска.Отпътуване с автобус/трансфер от хотела във Валенсия до летище Кастеллон де ла Плана.
Полет от Валенсия в 20:35ч с авиокомпания Ryanair и Кацане в София в 00:40ч

Ако мислите, че тази страница би била интересна за някой от Вашите приятели може да му я изпратите:

Email на приятеля
Вашето съобщение
Напишете кода от картинката

web design и SEO оптимизация от WDF Студио.