tours1
tours2
tours3
tours4
tours5

Туристическа фирма Илфи

Нашата мотивация е Вашата усмивка в края на всяка почивка


Балнеолечение

Договорени са отношения с НОИ и програмата за възстановяване и отдих в базите на „Профилактика, рехабилитация и отдих”. Възможно е релаксиране чрез балнеолечение и при специфични заявки на клиентите не само в страната, но и в чужбина.

Балнеоложките курорти в България имат най-дълга история. Траките, които населяват българските земи издигат в култ изворните води. Курортното дело се заражда на базата на тракийската медицина, утвърдена като природо-лечебна. Древните гърци също използват широко българските минерални води и ги боготворят, което личи по сечените от тях монети. Край минералните извори се строят плувни басейни; използува се балнеолечението.

През римската епоха (I-VII в.) балнеологичните курорти са на почит, което е свързано с грижите за укрепването на физическата мощ на легионите. Дават се първите класификации на минералните води. Римляните благоустрояват местностите около лечебните извори. На почит са-божествата, свързани с култа към водата и здравето. Запазени са останки от терми, балнеологични съоръжения, асклепиони, нимфеуми край изворите в Кюстендил, София, Хисаря, Сапарева баня и др. През средновековието минералните води се използват предимно за хигиенни нужди. Засиленият интерес към балнеолечението през 20 век привлича още в началото му чуждестранни туристи.

България разполага с редица красиви, богато озеленени и екологично съхранени курорти с ценни минерални води. Ежегодно те се посещават от много хиляди пациенти, а също така и от търсещи пълноценен отдих и отмора през ваканционните периоди на годината. Голяма част от тях са започнали много отдавна развитието си. В тях функционират целогодишно балнео-физиолечебници, курортни поликлиники, летни плажове с хидротермални басейни, а така също и санаториуми, почивни домове и пансионати на различни ведомства и организации.

Ако мислите, че тази страница би била интересна за някой от Вашите приятели може да му я изпратите:

Email на приятеля
Вашето съобщение
Напишете кода от картинката

web design и SEO оптимизация от WDF Студио.